Verbeek over Heerenvener: "Nog te veel een momentenvoetballer"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

Osame Sahraoui maakt ook dit seizoen veel indruk bij SC Heerenveen, al zet Gertjan Verbeek wel wat vraagtekens bij de Noorse aanvaller. De oud-trainer van de Friezen hoort niet alleen maar goede verhalen over Sahraoui, en is ook niet altijd tevreden met het spel van de aanvaller.

"Hij haakt weleens af op trainingen, heb ik gehoord", begint Verbeek bij de Leeuwarder Courant. "Een logisch gevolg is dat je fysiek minder sterk wordt. Ik vind dat Sahraoui niet altijd fit oogt." Verbeek ziet nog een minpunt. "Sahraoui zat onlangs niet bij de selectie van Heerenveen omdat hij meerdere keren te laat was gekomen. Disciplinair valt er dus ook wel iets op hem aan te merken."

Sahraoui wist dit seizoen al zeven doelpunten te maken en gaf acht assists. Verbeek vindt dat geen slechte cijfers: "Maar hij is nog te veel een momentenvoetballer. Soms is hij heel goed. Soms zie je hem een kwartier niet. Als de schijnwerpers erop staan tegen topclubs, dan heeft Sahraoui er zin in. Maar het gaat erom dat je het ook tegen pakweg RKC Waalwijk laat zien. Ik vind hem nog te wisselvallig."

Is Sahraoui uitgeleerd bij SC Heerenveen, en toe aan een stap hogerop? "Voetballend gezien is Sahraoui zonder twijfel toe aan een stap hogerop. Maar wil hij ook slagen bij een grote club? Dan moet hij fysiek en mentaal uit een ander vaatje tappen", aldus Gertjan Verbeek.

Lees meer:
0 reacties