Verbeek kritisch op directie SC Heerenveen: ''Hij werd eigenlijk voor lul gezet''

Gertjan Verbeek kan zich niet voorstellen dat de clubleiding van SC Heerenveen op de hoogte was van de donderspeech-video die recent voor veel opschudding zorgde op social media. "Ik ben verbaasd dat dit filmpje openbaar is gemaakt", zegt voormalig Heerenveen-trainer in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Welk doel heeft deze training en wat is de manier waarop er met elkaar wordt gecommuniceerd?"

"Bij dat laatste plaats ik grote vraagtekens", vervolgt Verbeek, die vindt dat er een lijn is overschreden. "Als jij mensen wilt laten samenwerken, dan moet er vertrouwen zijn. Maar dat wordt nu gigantisch geschaad, omdat het gesprek niet in besloten kring plaatsvindt. Het filmpje is zelfs naar buiten gebracht. Je ziet ook dat de jongens zeer gefrustreerd weglopen."

Verbeek vermoedt dat de spelers in kwestie niet voorbereid waren op deze 'aanval'. "Ik vind dat je niet zo met jongens van zeventien, achttien jaar kunt omgaan. Het is anders als een groep in de afrondende fase van mentale weerbaarheid zit. Dan moeten ze als een soort examen naar elkaar toe dingen benoemen. Maar in dit fragment zag je een speler die onvoorbereid voor de groep werd geplaatst. Hij werd eigenlijk voor lul gezet."

Dat vind de huidige trainer van VfL Bochum een kwalijke zaak. "Alles wat binnen een club gebeurt, is de eindverantwoordelijkheid van de directie. Daarom maakt een club afspraken met zijn medewerkers over het gebruik van sociale media. Maar hebben de club en de spelers toestemming gegeven voor deze uitzending?"

"Als dat zo is, zegt dat veel over hoe Heerenveen denkt om te gaan met zijn medewerkers. En als dat niet zo is, zegt het ook heel veel over de directie. Dan gebeuren er dingen waarvan zij geen weet hebben. Dat kan natuurlijk nooit", besluit Verbeek kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand