'Verbeek is momenteel de slechtste trainer in betaalde voetbal''

Nico Dijkshoorn snapt niet dat Gertjan Verbeek als analist nog allerlei wedstrijden in de Eredivisie mag becommentariëren. Volgens de columnist moet er meer tegengas worden gegeven aan de oud-trainer van SC Heerenveen.

"Dat heeft voor een groot deel te maken met de presentatoren", schrijft Dijkshoorn in Voetbal International. "Jack van Gelder en, na zijn afscheid, het nieuwe wonderkind Wytse van der Goot willen vooral een warm bad zijn voor elke aanschuivende sollicitant. Met name Wytse heeft daar last van. Hij vertegenwoordigt als geen ander een hemeltergend nieuw doodsbang geluid in de voetbaljournalistiek. Hugo Borst wordt nog steeds iedere week gemist."

"Laat Wytse van der Goot een uur lang Gertjan Verbeek interviewen en hij zegt niets over de trainerscapaciteiten van zijn gesprekspartner", geeft Dijkshoorn een voorbeeld. "Gertjan is op dit moment aantoonbaar de slechtste trainer in het betaalde voetbal en toch hangen ze aan zijn lippen als hij tactieken van collega's becommentarieert."

Volgens de columnist gaat het in zijn vakgebied wel anders. "Als ik deze week ergens in een talkshow zit en daar fel aanval op het werk van schrijver Peter Buwalda, dan hoop ik toch dat er een gespreksleider zit die zegt: Aldus Nico Dijkshoorn, columnist in een voetbaltijdschrift."

Wytse van der Goot vertegenwoordigt als geen ander een hemeltergend nieuw doodsbang geluid in de voetbaljournalistiek. Hugo Borst wordt nog steeds iedere week gemist. https://t.co/cdYXosEwev via @vi_nl #Rondo

— Nico Dijkshoorn (@dijkshoorn) November 2, 2021

Lees meer: