Verbeek herinnert zich Poolse miskoop: ''Gedroeg zich heel apart''

SC Heerenveen staat wereldwijd bekend om de spitsen die het heeft voortgebracht, maar tussendoor waren er ook genoeg miskopen. Neem bijvoorbeeld Radoslaw Matusiak, die in 2007 voor ruim 2,5 miljoen euro werd overgenomen van US Palermo.

"Dat moest een grote en kopsterke spits zijn, maar die kon niet koppen", herinnert Gertjan Verbeek zich nog als hem naar de Poolse spits wordt gevraagd bij Radio Camataru. "Hij had een paar interlands gespeeld Leo (Beenhakker, de toenmalige bondscoach van Polen, red.) had een eigenbelang, want die had het EK voor de deur staan en die jongen moest speelminuten maken."

"Die jongen kon bij ons totaal niet aarden, hij was echt wereldvreemd en gedroeg zich heel apart. Daar hebben we uiteindelijk helemaal niets aan gehad. Fysiek had hij alles, maar hij sprak amper Engels en wilde zich niet aanpassen. Daar heb ik niet hele goede herinneringen aan", aldus Verbeek, die zich vooral stoorde aan de wat arrogante houding van de Poolse spits.

"We hebben eerder ook Mark de Vries gehaald, dat was ook geen wereldspits. Daar kon ik wel mee lezen en schrijven, ondanks dat hij niet het niveau had dat we graag wilden hebben. Als je Klaas-Jan (Huntelaar) en Georgios (Samaras) moet vervangen, valt dat niet mee. Maar dat was wel een jongen die wilde, die Matusiak wilde gewoon niet."

"Matusiak had zoiets van: 'Ik kom hier een halfjaartje spelen en stel me maar op, maar ik moet er niet al teveel voor hoeven te doen.' Ja, dan houdt het snel op. Het moet wel van twee kanten komen", besluit Verbeek. Vijf maanden nadat Matusiak kwam was hij alweer transfervrij (!) vertrokken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand