Verbeek blikt terug: ''Fritz begreep ook dat hij niet blijven kon''

Gertjan Verbeek wordt vaak neergezet als een nukkig persoon die zijn zin altijd doordramt, maar er zit meer in de voormalig voetballer en trainer van SC Heerenveen. Hij heeft ook een hele zorgzame kant. 

Fritz Korbach was trainer van de Friezen voor Verbeek dat werd. "Fritz was mijn trainer bij Heerenveen. Later werd ik trainer van Heerenveen en Fritz gleed af, deed nog weinig. Ik vroeg hem om af en toe langs te komen bij de club. Had hij twee tot drie keer in de week betrokkenheid bij het voetbal. Dan kwam-ie, was er dat typerende sfeertje'', blikt de oefenmeester terug tegenover Tubantia.

Korbach had een drankprobleem en toen hij niet meer werkzaam was in het voetbal werd het niet beter met hem. Verbeek probeerde hem zoveel mogelijk te helpen, maar hij kan de trainer niet vast in zijn technische staf opnemen. ''Fritz: een geweldig mensenmens. Hij had één groot probleem: de drank. Hij wilde wel geholpen worden maar wilde niet van de drank af. En je kunt niet tolereren dat er iemand in jouw staf zit die om tien uur 's ochtends naar drank ruikt. Hij begreep ook dat hij niet blijven kon.''

Verbeek kon hem dus niet opnemen in de staf, maar het contact bleef altijd goed. ''Ik heb hem willen helpen, meer kan je niet doen. Ik ben altijd contact blijven houden, tot aan de week voor zijn dood. Ik heb hem niet laten vallen. Ik blijf loyaal aan mensen."

Gertjan Verbeek over Dalfsen, het vaderschap en zijn imago https://t.co/D5x2rdlwNg pic.twitter.com/2quR0gVls8

— Voetbal Tubantia (@tubvoetbal) 7 juli 2018

Lees meer: