Verbeek blijft De Haan steunen: ''Ik kan dat wel begrijpen''

Foppe de Haan kwam de laatste tijd veel in het nieuws omdat hij emotioneel werd van een goed functionerend SC Heerenveen en toen hij onlangs bekend maakte het seizoen af te maken bij de Friezen, werd hij dat bijna weer.

De 72-jarige trainer werd vaak belachelijk gemaakt, maar Gertjan Verbeek vindt dat allemaal niet nodig. "Ik vond het de vorige keer erg overdreven wat iedereen van Foppe vond", vertelt de oud-trainer van SC Heerenveen bij Voetbal Inside. "Die man heeft geholpen de club groot te laten worden en die zag dat er de laatste jaren wanbeleid werd gevoerd."

"Er lopen nog steeds sponsoren weg en die man zit middenin de club. En dan heeft hij daar een klein succesje en het publiek staat weer helemaal achter het team en sfeer is goed, daar geniet hij dan gewoon van. En het gaat nog steeds niet goed daar, maar dat zo’n man van 72 daar emotioneel van wordt, dat kan ik wel begrijpen", vervolgt Verbeek.

"En dat zo’n man als Bert van Marwijk daar wat van vindt, die zelf zijn zakken vult in Arabië, daar kun je niks mee." Johan Derksen is het met zijn tafelgenoot eens. "Ze hebben zoveel ellende gehad in SC Heerenveen, dat zo'n positief iets hem wat doet."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand