Verbazing over VAR-moment: ''Hij moet er dik drie minuten naar kijken!''

De nieuwe handsregel zorgt voor flink wat opschudding in de voetbalwereld. Hands is tegenwoordig hands, behalve als de armen langs het lichaam worden gehouden. Zo leverde zondag een relatief onschuldige handsbal van Sherel Floranus plots een penalty op voor Ajax.

Ook bij FOX Sports begrijpen ze niet waarom een dergelijke handsbal tegenwoordig direct een strafschop betekent. "Weet je wat het is, als er een corner was gegeven dan zou niemand daar over protesteren. Volgens mij protesteert ook maar één iemand en dat is Traoré. De rest dacht dat het een corner was", begint analist Hedwiges Maduro in de rust van het duel.

Presentator Pascal Kamperman zag wel een 'onnatuurlijke' beweging bij Floranus, maar dat had geen invloed op het penaltymoment: "Zijn rechterhand gaat wel omhoog, maar daar krijgt hij hem niet." Maduro: "De VAR vindt dit een duidelijke penalty." Kamperman: "Maar hij heeft er dik drie minuten naar moeten kijken om te zien of het wel of niet zo was."

"Dat is dan dus de reden waarom ik denk dat de VAR dan niet moet ingrijpen", vervolgt Maduro. "Als het duidelijk is, oké... Dan moet je fluiten, maar nu heb je heel veel gevallen waarvan je denkt: is het wel zo? Er is zoveel twijfel, het duurt zo lang. Dan denk je: laat gewoon doorgaan. Maar de VAR vindt dit hands en dat zijn ook de regels: hands is nu in één keer hands. Als dat zo is, moeten we daar helaas naar luisteren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand