Verbazing over uitspraken Streppel: ''Ik vind het grote onzin wat hij zegt''

De uitspraken van Jurgen Streppel na ADO-thuis waarin hij vooral het 'collectief' van de selectie roemt, heeft bij oud-Heerenvener Geert-Jelle de Vries (43) de wenkbrauwen flink doen fronsen. "Ik vind het grote onzin wat hij zegt", stelt hij onomwonden bij Omrop Fryslân.

"Eigenlijk zegt hij dat het collectief er eerder niet was", vervolgt De Vries. "Daar zegt hij eigenlijk ook mee dat hij zijn werk niet goed gedaan heeft. Dat vind ik althans, zo kun je het uitleggen. Maar zo is het natuurlijk wel. Als hij nu zegt dat er een collectief staat, wat hebben we dan de afgelopen anderhalf jaar gezien?"

"Blijkbaar dan spelers die voor zichzelf voetballen en niet voor de club. Dat vind ik wel wat meevallen, want die jongens doen goed hun best en ik denk dat ze op dit moment het geluk even mee hebben", aldus De Vries, die in 1995 zijn debuut voor SC Heerenveen maakte in de Eredivisie.

Waar De Vries zich in het algemeen zorgen over maakt is het gebrek aan entertainment in de stadions. "Dat is weg maar ik denk dat dit ook te maken heeft met het huidige voetbal. Andere clubs hebben daar ook last van. Contracten zijn kort, trainers denken aan prestaties en die winnen liever met 1-0 dan dat ze met 2-3 verliezen."

"Als een trainer niet presteert, dan vliegt hij eruit", stelt De Vries, die tot slot nog een advies zou willen meegeven aan technisch manager Gerry Hamstra. "Als club kun je ook een signaal geven en zeggen: 'We geven je een contract voor drie jaar, je gaat er niet uit en je mag je eigen voetbalvisie uitwerken.'"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand