Verbazing over tegengoals Heerenveen: ''Dat is drie meter van de goal!''

Hans Kraaij jr. en Arnold Bruggink waren enorm verbaasd over hoe makkelijk SC Heerenveen zaterdag in De Kuip de goals van Feyenoord incasseerde. Al binnen een half uur stonden de Rotterdammers op een riante 3-0 voorsprong, zonder echt goed te spelen. 

"Het was heel gek. Ik was bij die wedstrijd en de eerste tien minuten heeft Heerenveen de bal. Feyenoord heeft de bal niet gehad en drie minuten later staat het 2-0 voor Feyenoord", begint Kraaij jr. bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Heerenveen kan verschrikkelijk goed voetballen, maar die hebben gisteren ook verschrikkelijk slecht verdedigd."

"Sven Botman en Ibrahim Dresevic waren niet de Botman en Dresevic die we kennen", vervolgt de analist, doelend op de 2-0 van Nicolai Jørgensen. "Daar mogen ze wel wat korter zitten. In de zes meter mag je Jørgensen echt wel op de huid zitten", aldus Kraaij jr. Tafelgast Arnold Bruggink is het met hem eens. "Jørgensen mag nooit draaien, dit mag hij nooit doen."

Bij de 3-0 van dezelfde Jørgensen, die van dichtbij een corner kon binnen knikken, waren er ook defensieve fouten te noteren. Bruggink: "Dat is drie meter van de goal!". Kraaij jr. vult hem aan: "Tegenwoordig zeggen keepers: er staan veel spelers voor mijn neus. Maar dat was vroeger toch ook?"

Lees meer: