Verbazing over 'bommetje' Pronk: ''Denk dat het een waarschuwing is''

Het interview dat Stichtingsbestuurvoorzitter Fedde Pronk recent gaf in de Leeuwarder Courant, heeft zowel binnen de club als daarbuiten de nodige reacties losgemaakt. Pronk pleit onder meer voor een nieuwe organisatiestructuur met meer inspraak voor de fans.

"Ik vond het wel een opmerkelijk bommetje die hij liet vallen", reageert Frank Beenen bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Waarom? Nou, hij zei nogal wat dingen en gaf eigenlijk aan dat hij niet tevreden is over hoe het gaat. Het is op een moment dat het seizoen is afgesloten op 1 juli en dus zullen de jaarcijfers nu ook wel bekend zijn bij het Stichtingsbestuur."

"Hij maakte op een gegeven moment ook de opmerking dat er meer inspraak moest gaan komen en dat er niet een dictatoriaal bestuur moet zijn. Is dat een sneer naar Cees? Zeg het maar", vervolgt Beenen, die zich ook afvraagt waarom Pronk juist dit moment heeft uitgekozen. "Is dat misschien omdat de cijfers nog slechter zijn dan ze hadden gedacht?"

Los daarvan vermoedt Beenen dat Pronk niet zomaar de media heeft opgezocht. "Zo'n man zal als voorzitter van het Stichtingsbestuur niet zomaar zoiets zeggen als hij niet gedekt wordt. Ik denk dat het een waarschuwing is. Luuc Eisenga is om dezelfde (financiële, red.) redenen aangepakt, hè? Dus dan moet je het zelf ook wel heel goed gaan doen en zorgen dat je zelf niet de pisang bent."

Tegelijkertijd wil de vaste sidekick van Radio Camataru de boel ook niet opstoken. "Het is lastig, want ik probeer ook geen mensen te beschadigen en probeer het alleen maar te duiden zoals ik het lees. Ik heb ook helemaal geen zin in dat sorot geouwehoer binnen de club. Laten we met z'n allen eens een tijdje aan iets bouwen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand