Veldman opvolger Van Wonderen? "Kent Heerenveen door en door"

Robin Veldman
Robin Veldman Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen is naarstig op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen nu bekend is geworden dat de wegen van de club en Kees van Wonderen gaan scheiden.

Sander de Vries van de Leeuwarder Courant oppert Robin Veldman als de mogelijk nieuwe hoofdtrainer van de club. De Vries meldt: "Veldman kent Heerenveen door en door. Hij trainde elke jeugdlichting en woonde jarenlang op steenworp afstand van Skoatterwâld. Maakte indruk met zijn gestructureerde werkwijze en arbeidsethos. Hij onderhield ook goede relaties met zijn collega’s, de voetballers en hun ouders."

Veldman was de afgelopen jaren werkzaam bij topclubs Ajax en Anderlecht waar hij waardering kreeg. De Vries: "Hij werd vorig seizoen in Brussel vanuit de beloften doorgeschoven naar het eerste elftal. Veldman werd interim-trainer en oogstte lof omdat hij paars-wit door een van de meest roerige periodes in de clubgeschiedenis loodste. Hij verkaste deze zomer naar Queen’s Park FC, maar succesvol werd zijn verblijf in Schotland niet. Club en Veldman beëindigden begin december de samenwerking", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties