"Veerman zou in Italië met twee vingers in zijn neus meedraaien"

Pierre van Hooijdonk heeft zaterdag genoten van Joey Veerman. De oud-middenvelder van SC Heerenveen won met PSV met 0-6 van Heracles Almelo.

De thuisploeg kwam al vroeg met tien man te staan, waarna PSV geen kind meer aan ze had. "Na die rode kaart gaf Veerman een masterclass de vrije man zoeken", merkt Van Hooijdonk op in NOS Studio Voetbal. "Dat was een genot om naar te kijken. Elk balcontact was gewoon raak." De oud-spits ziet dat Veerman onderschat wordt. "Iedere keer als er een Champions League-wedstrijd aankomt hoor je: nu moet hij het laten zien. Maar dat vind ik onzin."

Van Hooijdonk denkt dat middenvelder prima een stap omhoog kan maken. "Als je Veerman nu in Italië wegzet, bij een club uit de top acht, dan draait hij daar met twee vingers in zijn neus moeiteloos mee", verwacht hij. "Ik heb geen enkele twijfel over het wel of niet slagen van Veerman in een grote competitie." Alleen de Premier League is volgens Van Hooijdonk nog iets te hoog gegrepen.

Ibrahim Afellay trapt iets op de rem. "Aan de bal vind ik hem een geweldige speler, maar in het hedendaagse voetbal moet je ook tempo en box-to-box spelen", merkt hij op. "Hij is niet een speler die heel vaak achter zijn man aanloopt. Op de positie waar hij speelt moet hij ook zijn verdedigende meters maken en daarin laat hij het zo nu en dan afweten."

Lees meer:
0 reacties