Veerman ziet verschil: "Aanvoer hier is veel beter dan bij Heerenveen"

Henk Veerman valt in tegen FC Twente
Henk Veerman valt in tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Henk Veerman is blij met zijn transfer van SC Heerenveen naar FC Utrecht. De spits wilde vanwege een belofte aan een overleden vriend al langer het shirt van de Domstedelingen dragen en is blij dat dit nu gelukt is.

“Het is in het verleden vaker misgegaan”, begint Veerman bij het Algemeen Dagblad. “Je moet er ook een klein beetje geluk mee hebben. Ze moeten het je gunnen. Dat is in het verleden niet altijd gebeurd, al heeft dat ook met allerlei factoren te maken. Wie kan Heerenveen nog halen, hoe staat het ervoor bij die club? Alles moet tezamen komen, het moet precies het juiste moment zijn. Dat was het nu. Het was elke keer net niet, nu net wel. Een fantastisch moment.”

Veerman hoopt bij FC Utrecht zijn doelpuntenproductie voort te zetten. “Je moet het nog wel aan kunnen. Op een gegeven moment wordt het te laat. Ik wil ook niet op de terugweg van mijn carrière zijn. Dat is nu gelukkig niet zo. Ik voel me goed, ben fit en vind dit een goed moment om nog iets toe te voegen.”

“We creëren enorm veel kansen, maar die missen we te vaak”, vervolgt hij. “De aanvoer hier is veel beter dan bij Heerenveen, dus ik hoop dat dat mij vaak in stelling gaat brengen. Als wij de kansen gaan afmaken, gaan we absoluut nog stijgen op de ranglijst.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand