Veerman levert salaris in na transfer: "Soms moet je offers brengen"

Henk Veerman in het shirt van SC Heerenveen
Henk Veerman in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Henk Veerman heeft zelf water bij de wijn gedaan om de transfer van SC Heerenveen naar FC Utrecht af te ronden. De dertigjarige spits heeft salaris ingeleverd om in de Domstad te kunnen tekenen.

Henk Veerman in het shirt van SC Heerenveen
Veerman 'enorm trots' op transfer: "Ik ben ongelooflijk blij" Lees ook

Veerman had zo'n sterke wens om bij FC Utrecht te spelen, dat hij zich bereid toonde om in te leveren om de overgang mogelijk te maken. "Soms moet je offers brengen om dromen werkelijkheid te laten worden. Ik ben trots dat het zo is gegaan", zegt de boomlange spits in gesprek met De Telegraaf.

Veerman drukte met zijn salaris bij SC Heerenveen op de begroting en de Friezen waarom mede daardoor bereid mee te werken aan een transfer. FC Utrecht betaalt naar verluidt iets minder dan vier ton voor de aanvaller, die de laatste tijd de nodige kritiek kreeg in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen neemt zo in korte tijd afscheid van zowel Henk als Joey Veerman. Laatstgenoemde vertrok deze transferperiode naar PSV, waardoor er een einde is gekomen aan het jarenlange carpoolen van de twee Volendammers. "Al zou ik nog met Joey mee kunnen rijden tot Utrecht", reageert Henk met een knipoog.

De spits is onder de indruk geraakt van FC Utrecht. "Ik heb een rondleiding gehad op het nieuwe trainingscomplex. Daar was ik echt van onder de indruk. Dat is echt supermooi", aldus Veerman, die vanwege zijn overleden vriend Jan Schilder altijd eens bij de Domstedelingen wilde spelen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand