"Veerman kun je misschien beter in de Nations League weer proberen"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © BSR Agency

Mike Verweij zou Joey Veerman niet opstellen in de wedstrijd tegen Roemenië op het EK voetbal in Duitsland. Dat vertelt de journalist in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf.

In de met 2-3 verloren wedstrijd stond Joey Veerman in de basis bij Oranje. Hij speelde echter zo slecht dat hij nog in de eerste helft naar de kant werd gehaald. Hij kreeg een hoop kritiek over zich heen. Er zijn echter ook mensen die de Volendammer steunen. Zo waren het Henk Veerman en Robert Mühren die hem een hart onder de riem staken tegenover ESPN.

De steun voor de middenvelder verbaasde Verweij. “Henk Veerman en Mühren die een lans braken voor Joey Veerman. Er werden ook weinig kritische vragen gesteld. Henk Veerman heeft met Joey gevoetbald, dus hij had alle recht om te roepen dat Joey terug moet komen in het elftal.”

Toch is er maar één iemand die bepaalt of Joey terugkomt in de basis. “Koeman kán dat doen, maar gaat dat normaal gesproken niet doen. Dat is een veel te groot risico na die wedstrijd tegen Oostenrijk. Ik zou het hem (Veerman, red.) wel heel erg gunnen.” Valentijn Driessen denkt ook dat Veerman niet zal starten. “Koeman werd gevraagd of Veerman het mentaal aan zou kunnen en toen zei hij: dat weet ik niet. Daar is helemaal niet over nagedacht. Die gaat dus niet in de basis starten.”

Verweij denkt sowieso dat het beter is om de PSV’er dit toernooi niet meer in de basis te zetten. “Misschien moet je dat ook niet willen. Als je hem nu nog een keer opstelt en hij zakt door het ijs… Dan kun je dat misschien beter in de Nations League weer proberen”, aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties