Veerman kritisch op Heerenveen: "Dat hebben ze gewoon verkloot"

Henk en Joey Veerman
Henk en Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Henk en Joey Veerman vertrokken afgelopen winter van SC Heerenveen naar respectievelijk FC Utrecht en PSV. De Volendammers zijn echter niet met een heel fijn gevoel vertrokken uit Friesland.

"Ik denk dat de voetbalwereld hunkert naar mensen zoals wij", vertelt Henk Veerman in Helden Magazine. "Jongens die zichzelf zijn, zeggen waar het op staat en als het moet met trainers of technische directeuren in gesprek gaan en zeggen wat we ervan vinden. Dat kan uiteindelijk ook je eigen kop kosten, hebben we bij Heerenveen gemerkt. Maar omdat we over bepaalde talenten beschikken, komt het toch wel weer op zijn pootjes terecht."

"We willen allebei graag winnen", vult Joey Veerman aan. "Op een gegeven moment was zichtbaar dat er iets niet goed zat bij Heerenveen. Niet alleen aan de resultaten, maar ook het spel. Er moest iets gebeuren. Daar had binnen het veld, op de training en buiten het veld veel meer aan gedaan moeten worden. Dat is niet opgepakt. Henk ging wel - al was hij geen aanvoerder - naar de trainerskamer om het bespreekbaar te maken."

"Ik accepteerde niet dat wij, met de ploeg die we hadden, veertiende zouden worden", reageert Henk. "Dat laten we gewoon gebeuren, zei ik tegen de technisch verantwoordelijke mensen. We hadden met Joey één van de beste middenvelders van Nederland, we konden samen uit het niks een goal maken. En om dat blijvend te laten renderen... dat hebben ze gewoon verkloot."

"Ik eindigde maar op vijftien goals, dat hadden er veel meer moeten zijn. En dat signaal afgeven deed ik niet voor mezelf, dat deed ik voor Heerenveen. Voor de ploeg. Ze zouden het gaan oppakken, waren trots op me, maar er veranderde niks. Ja, dat ik op een gegeven moment zelfs wissel kwam te staan", aldus Henk Veerman.

"Ik accepteerde niet dat wij, met de ploeg die we hadden, veertiende zouden worden."
Henk Veerman

"We waren bij zoveel goals betrokken en probeerden iets te veranderen, vervolgens wordt achter je rug om geschetst dat wij het groepsproces verstoorden en niet goed in de groep lagen. Dat was pure onzin", verklaart Joey.

"Mensen die niet geschikt zijn voor hun functie veegden zo hun straatje schoon", vindt Henk. Na zijn overstap naar FC Utrecht kwam Henk Veerman terug in Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen de Friezen. Veerman werd uitgefloten. "Jammer. Des te mooier was het dat ik daarna enorm veel berichten kreeg van supporters die zich schaamden."

"Het is zonde dat het bij Heerenveen niet is opgepakt. We merken allebei dat het bij FC Utrecht en PSV professioneler is, waardoor de intrinsieke motivatie van spelers ook hoger komt te liggen", aldus Henk Veerman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Volendam
20:00
SC Heerenveen
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Utrecht 22 -2 29
10 PEC Zwolle 22 -3 27
11 Almere City 22 -15 27
12 SC Heerenveen 22 -10 25
13 Fortuna Sittard 22 -17 24
14 Heracles Almelo 22 -23 22
15 Excelsior 22 -10 21
Bekijk de hele stand