'Veerman is hard op weg om een Vleminckx-jaar te beleven''

Henk Veerman staat na zeven duels op evenzoveel doelpunten en is daarmee de huidige topscorer in de Eredivisie. Hoewel de 29-jarige spits geen onbekende is in Nederland, zou een topscorerstitel aan het eind van het seizoen volledig tegen de verwachting in zijn.

Voor VICE Sports-journalist Michel Doodeman is Veerman daarmee een goede kandidaat als 'meest verrassende topscorer' sinds NEC-spits Björn Vleminckx. "Hoe en waarom is nooit helemaal duidelijk geworden; het grote publiek kende hem niet, hij leek op een jonge Gertjan Verbeek, voetbalde als Zlatan Ibrahimovic met een hernia, en speelde niet in het beste elftal van Nederland."

"Elk seizoen vraag ik me af wie de nieuwe Vleminckx kan worden. Wie is niet al te bekend, heeft nooit extreem veel gescoord, is geen jong talent meer, en kan mensen eenmalig verrassen?", aldus Doodeman, die Veerman hoog op zijn lijstje heeft staan. "Nederland is gezegend met een leger aan voetballers uit de categorie lange-spitsen-die-niet-heel-snel-zijn-maar-wel-verrassend-veel-scoren."

"Je hebt de premium-opties (Luuk de Jong), de goedkopere uitvoeringen (Thomas Verheydt) en de middenklasse-variant (sorry, het is absoluut niet de bedoeling om over voetballers te praten alsof het auto’s zijn). Henk 'Henkinho' Veerman hoort in die laatste categorie", schrijft de freelance journalist, die onder meer ook voor het NRC schrijft.

"Deze absolute unit (Veerman, red.) heeft nooit écht veel gescoord op het hoogste niveau, maar maakte dit seizoen in z’n eerste zeven Eredivisiewedstrijden al zeven doelpunten. Veerman is hard op weg om een Vleminckx-jaar te beleven", aldus Doodman, die desondanks één speler nog hoger op zijn lijst heeft staan.

Hij leek op een jonge Gertjan Verbeek, voetbalde als Zlatan Ibrahimovi? met een hernia en speelde niet in het beste elftal van Nederland. Toch werd hij opeens topscorer van de Eredivisie. Het is tijd dat iemand de Belg opvolgt. https://t.co/oIfPb3FYSb

— VICE Sports NL (@vicesportsnl) November 5, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
za
13/05
SC Heerenveen
20:00
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand