"Veerman is een uitstekend voorbeeld, die was echt te goed voor ons"

Een juichende Joey Veerman
Een juichende Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Joey Veerman vertrok afgelopen winter van SC Heerenveen naar PSV en trainer Ole Tobiasen ziet dat als een groot positief punt. De trainer vindt dat de Friese club weer de springplank voor jonge spelers moet worden die het was en vindt Veerman een mooi voorbeeld.

"Toen ik hier als jonge speler binnenkwam was er een uitstekende structuur, met een goede sfeer van bikkelhard werken", zegt Tobiasen tegenover FeanFan. "Het was normaal om het maximale uit jezelf te halen. We trainden zwaar onder Foppe, Gertjan en Henk Heising. Vaak twee keer op een dag. Je was topfit. Zo ben ik hier opgegroeid."

Tobiasen wil hiermee niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar hij wil wel terug naar die tijd. SC Heerenveen moet weer de springplank worden die het was. Jonge talenten scouten, binnenhalen en laten door ontwikkelen. Precies zoals Tobiasen zelf via SC Heerenveen bij Ajax in de Champions League terecht kwam.

"Joey Veerman is een uitstekend voorbeeld. Die was echt te goed voor ons. Hij heeft het zo verdiend om een stap te maken en laat het nu ook gewoon zien bij PSV. Dat is het niveau waar we met alle spelers naar toe willen. Dat vraagt om veranderingen en daar zijn we mee bezig. Welke karakters heb je in je selectie en staf? Is er voldoende Heerenveen-DNA?", aldus de trainer.

Amin Sarr juicht na zijn doelpunt tegen Heracles Almelo

SC Heerenveen wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

BetCity heeft een flinke Boosted Odd voor de uitwedstrijd van SC Heerenveen bij AZ in de play-offs. Wint SC Heerenveen zondag ook in Alkmaar? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 30x je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand