'Veerman is een groot voorstander van komst van De Jong''

Als alle formaliteiten succesvol worden afgerond, speelt Siem de Jong (31) na de winterstop in het Abe Lenstra Stadion. Sportverslaggever Arjen de Boer had maandag al het vermoeden dat de Friezen dichtbij een akkoord waren met de ervaren oud-international.

"SC Heerenveen zal er in de winterstop alles aan doen om Siem de Jong binnen te hengelen", begint De Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Dat kan nu nog niet, want er was al even sprake van dat hij nu al transfervrij is, maar hij heeft zijn contract alleen niet verlengd bij Cincinnati. Maar hij heeft er nog een contract tot 31 december."

"In de winter zou hij dus naar Heerenveen toe kunnen komen en daar zijn ze ook druk mee bezig. Daar zullen ze ook alles aan doen", vervolgt De Boer, die weet dat de ploeg van Johnny Jansen wel wat ervaring kan gebruiken. "Joey Veerman is er een groot voorstander van, want die heeft dan in elk geval iemand met een beetje creativiteit erbij op het middenveld. De Jong is een creatieve tien."

"Joey moet zich nu bemoeien met de opbouw, moet de bal er eigenlijk ook nog eens in schieten en gevaarlijk zijn voor de goal", besluit De Boer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand