'Veerman heeft weinig nodig om datgene wat hij ziet, ook uit te voeren''

SC Heerenveen was afgelopen zondag tegen FC Utrecht niet te benauwd om ver naar voren te verdedigen. De Friezen gingen uit van eigen kracht, maar zorgden er daarmee wel voor dat met name Gyrano Kerk de nodige ruimte kreeg om in te sprinten.

Na achttien minuten spelen werd dit door dezelfde Kerk genadeloos afgestraft, zo zag ook analist Mario Been. "Het viel ons op dat er heel veel ruimte lag achter de laatste lijn van Heerenveen. Bij de 1-0 was het een geweldige bal van Guwara, maar staat Floranus natuurlijk niet goed", liet de oud-speler van SC Heerenveen in de rust weten bij FOX Sports.

"Kerk bewaart ontzettend goed het overzicht en schiet hem niet gewoon tegen de keeper op maar doet een stiftje. Maar dit is gewoon heel slecht verdedigen", concludeert Been, die zag dat Utrecht voor rust al vaker bijna profiteerde van de ruimte achter de Friese defensie. "Met name Floranus vind ik af en toe niet goed staan."

"Zeker ten opzichte van Kerk mag je je niet zo makkelijk in de luren laten leggen en dan met name in je rug. Je weet dat hij (Kerk, red.) snel is en altijd de diepte wil zoeken. Dan zul je beter moeten staan", aldus Been, die wél onder de indruk was van middenvelder Joey Veerman. "Hij neigt een beetje naar de manier van spelen van Frenkie de Jong."

"Hij heeft oog voor diepte, de bal aan een touwtje en is rustig aan de bal. Bij bepaalde balletjes zit zoveel gevoel, het is een heerlijke speler om naar te kijken. Hij heeft weinig nodig om datgene wat hij ziet, ook uit te voeren. Dat is kwaliteit", besluit Been lovend.

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand