Veerman haalt gram: ''Streppel zag het totaal niet in mij zitten''

Kenneth Perez en Arnold Bruggink kwamen er onderling niet uit: was Henk Veerman twee jaar geleden ook al zo goed of heeft hij zich zo goed ontwikkeld in de 2. Bundesliga? Voor de hoofdrolspeler zelf is het duidelijk: hij miste destijds het vertrouwen van de technische staf.

"Bij Heerenveen was ik invaller, maar bij Sankt Pauli heb ik alles gespeeld. Dat doet wat met een jongen, dat kan je nu wel zien", vertelt Veerman in het Algemeen Dagblad. De Volendammer had in zijn eerste periode in Friesland te maken met drie trainers: Dwight Lodeweges, Foppe de Haan (interim) en Jurgen Streppel. Geen van deze trainers durfde het aan met Veerman en koos voor Reza Ghoochannejhad.

Onder Johnny Jansen, die destijds beloftentrainer was, voelt hij wél het volledige vertrouwen. "Dat is enorm belangrijk voor een speler. Waar ik dat toen niet kreeg, helemaal niet zelfs, is dat nu totaal anders. Het blijkt wel uit de cijfers dat Streppel het totaal niet in mij zag zitten", aldus Veerman, die het vertrouwen terugbetaalt met zeven goals in evenzoveel competitiewedstrijden.

De 2.02 meter lange spits maakt daarbij goed gebruik van zijn sterke lichaam én snelheid, waarmee hij zijn tegenstanders nog weleens verrast. "Goede kans dat ik een sprintduel met Mitchell van Bergen winnend afsluit", zegt hij lachend. "Niet iedere tegenstander weet van mijn snelheid. Prima, houden zo."

Eredivisietopscorer Veerman: ‘Niet iedere tegenstander weet van mijn snelheid, houden zo’ (Premium) https://t.co/TMc8dsCxgm pic.twitter.com/uScwXd2WZ6

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) November 6, 2020

Lees meer: