Veerman: "Bij Heerenveen was mijn frustratie nog veel beter zichtbaar"

Joey Veerman na de wedstrijd tegen RC Lens
Joey Veerman na de wedstrijd tegen RC Lens Foto: © Pro Shots

Joey Veerman heeft een groot interview gegeven aan De Telegraaf. De oud-middenvelder van SC Heerenveen kiest er nog altijd voor géén blad voor de mond te nemen. Veerman vindt het 'typisch Nederlands' om iemands zwakke punten te benadrukken, in plaats van iemands positieve zaken.

"Van de week verscheen er een statistiek dat ik in alle grote competities van alle spelers verreweg de meeste kansen heb gecreëerd (59, red.). Maar dat blijft onderbelicht", zegt Veerman tegen De Telegraaf. "Bij mij hebben ze het altijd over het verdedigende aspect. Terwijl ik mijn defensieve taken prima uitvoer. Op de een of andere manier beginnen journalisten er bij mij altijd over. En ik erger me eraan."

De Telegraaf geeft vervolgens de volgende stelling: de maniertjes waar de trainer zich in de wedstrijd tegen Ajax aan stoorde, raak ik nooit meer kwijt. Veerman is het oneens. "In de pers werd de indruk gewekt dat het om mijn gebaartjes ging bij balverlies van een ploeggenoot. Ten eerste bedoel ik daar nooit ’Jezus, jij kan er echt niks van’ mee, maar baal ik dat ik de bal niet krijg."

"Ten tweede maakte Peter Bosz me om een heel andere reden duidelijk dat ik niet met mijn armen moet gaan staan zwaaien. Hij vindt dat ik in zulke gevallen een seconde mis om snel om te schakelen. Overigens ben ik al een tijd bezig mijn gedrag aan te passen, want bij Heerenveen was mijn frustratie nog veel beter zichtbaar", aldus Joey Veerman.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
za
3/02
Fortuna Sittard
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
8 SC Heerenveen 14 -3 19
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
Bekijk de hele stand