Veel wijzigingen bij SC Heerenveen tegen PSV: "Een grote hussel"

SC Heerenveen begon de wedstrijd van zondagmiddag tegen PSV met een compleet andere formatie. In plaats van de vertrouwde 4-3-3 werd door Johnny Jansen nu gekozen voor 4-5-1.

"Ik denk dat ze te veel bezig zijn geweest met PSV", meent Geert Arend Roorda, voormalig voetballer van de Friese club, bij de podcast Omroep Abe . "Als ik kijk naar de strategie die gekozen is, zijn er ongelofelijk veel aanpassingen gedaan op basis van de tactiek van PSV", benadrukt Roorda. "Madsen stond bijvoorbeeld op een andere plek, Halilovic stond op een andere plek, Bakker en Van Beek stonden er nu in", aldus Sander de Vries, clubwatcher van SC Heerenveen. "Zeker op het middenveld was er een grote hussel, leek het wel."

Er werd met vijf middenvelders gespeeld. "Halilovic was in de praktijk eigenlijk de meest rechtse, zeker in het begin. Madsen en Veerman vlak voor Kongolo en aan de linkerkant Stevanovic", legt Roorda uit. "Als Van Ewijk en Kaib met die buitenspelers mee moeten, die helemaal naar binnen gaan en bijna centrumspitsen worden, dan liggen de ruimte voor die opkomende backs van PSV helemaal open", viel de voormalig middenvelder op. "Je kan moeilijk vragen van Halilovic en Stevanovic om dat vol te houden, omdat dat jongens zijn die van nature veel aan balbezit denken en het heel vervelend vinden om mee te lopen. Dat werkte niet", concludeert Roorda.

Lees meer: