Veel lof voor 'magic guy' Ejuke: ''Het publiek wil artiesten zien''

Als SC Heerenveen er daadwerkelijk in slaagt om Chidera Ejuke (21) vast te leggen, dan heeft het de beste aanvaller van de Eliteserien van dit seizoen in huis gehaald. Dat is althans de mening van de Noorse Eurosport-commentator Joacim Jonsson.

"Het is wellicht fout om een aanvaller bovenaan de lijst te hebben staan, terwijl hij de helft aantal goals van de topscorers heeft gemaakt. Maar het is onmogelijk om deze kleine 'magic guy' niet bovenaan te zetten", begint Jonsson lovend op de website van Eurosport. "Ejuke is superieur bezig geweest."

"Hij is bijna niet te stoppen wanneer hij één op één komt en dit voorjaar heeft ieder tegenstander kopzorgen van hem gehad. Hij trekt veel aandacht en creëert veel ruimte voor zijn medespelers. Los daarvan moeten we ook het entertainment-aspect niet vergeten. Het publiek wil artiesten zien."

"We moeten terug naar de gloriedagen van Alanzinho (oud-speler van onder meer Stabaek IF) in 2008 om een artiest te zien van hetzelfde niveau als Ejuke. Het is een genot om hem te zien voetballen", besluit de Zweed, die in het verleden zelf speler en technisch manager is geweest bij Frederikstad.

Lees meer: