Veel kritiek op werkwijze Marcel van Buuren en Ferry de Haan

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Pro Shots

Ondanks de knappe prestaties van SC Heerenveen op het veld de laatste maanden, rommelt het enorm langs het veld. Hoofd jeugdopleidingen Marcel van Buuren ontvangt veel kritiek en ook de manier waarop technisch manager Ferry de Haan de club leidt is het een en ander aan te merken.

Volgens de Leeuwarder Courant is er veel te doen om de communicatie binnen de club. Een pijnlijk voorval dat recentelijk plaatsvond zorgde voor meer ergernis. Marcel van Buuren liet zijn aantekeningen voor een studieopdracht slingeren, hierin was hij alles behalve vleiend over de medewerkers.

In 2021 kwam Van Buuren naar Heerenveen. Hier tekende hij voor een jaar, maar afgelopen februari werd het met drie jaar verlengd. Dat zorgde voor veel verbazing binnen de club. Volgens de geluiden veroordeelt Van Buuren vaak met een negatieve inslag, maar komt niet met een oplossing.

Ook ontbreekt het wij-gevoel binnen de opleiding. Waar er recentelijk nog medewerkers met elkaar om de tafel zaten voor overleg, gebeurt dit niet meer. Ieder jeugdteam heeft een eigen eiland. Ook komt het voor dat jeugdspelers een contract krijgen, zonder overleg met de trainers.

Ferry de Haan staat ook niet bekend als iemand die communicatief onwijs sterk is. Zo vond hij het niet nodig om een verzoeningsgesprek te leiden tussen hoofd jeugdopleidingen en jeugdtrainers nadat de studieopdracht gevonden was. Ook laat De Haan zich zelden zien op het jeugdcomplex en doet hij niks met de kritiek die hem de afgelopen tijd ter oren is gekomen.

Verder was er al wantrouwen naar De Haan vanuit de trainerskamer. Dat begon toen De Haan contact kreeg met Kees van Wonderen terwijl Johhny Jansen nog trainer was. Bij de aanstelling van Van Wonderen zei De Haan intern dat het ‘officiële’ contact een dag na het ontslag van Jansen plaatsvond. Met andere woorden: officieus was er al veel eerder gesproken. Ook bij de aanstelling van Paul Simonis liet De Haan lang niks weten.

Amin Sarr juicht na zijn doelpunt tegen Heracles Almelo

SC Heerenveen wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

BetCity heeft een flinke Boosted Odd voor de uitwedstrijd van SC Heerenveen bij AZ in de play-offs. Wint SC Heerenveen zondag ook in Alkmaar? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 30x je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand