Vandenbussche onthult: ''Had aanbod van Atlético Madrid op zak''

Brian Vandenbussche had in zijn tijd bij SC Heerenveen (2004-2014) ook een opvallende overstap kunnen maken naar Atlético Madrid. Zijn vader en zaakwaarnemer vonden het echter niet verstandig en besloten het aanbod voor de doelman te verzwijgen.

"Mijn vader heeft drie jaar geleden mij verteld dat toen ik net bijtekende bij Heerenveen - in m'n tweede of derde jaar - dat ik blijkbaar een aanbieding op zak had van Atletico Madrid. Maar m'n vader en m'n manager hebben dat gewoon verzwegen omdat ze vonden dat ik het eerst moest maken bij Heerenveen", onthult Vandenbussche bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Alles was al op papier met het contract...", vervolgt de tweevoudig Belgisch international, die daarnaast ook nog naar andere clubs had kunnen overstappen. "Maar we voelden ons goed en ik speelde veel, dus ik had geen reden om te vertrekken. Zowel op als naast het veld voelde ik me goed. Uiteindelijk is het tien jaar geworden, dat is best een lange en mooie periode geweest."

De inmiddels 39-jarige Belg is nooit boos op z'n vader geweest vanwege het verzwijgen van de interesse van Los Rojiblancos. "Nee... Het is wat het is, hè? Ik heb een hele mooie carriere gehad en ik ben blij dat ik zo lang bij Heerenveen heb mogen voetballen. Je weet niet hoe het allemaal gaat, hé? Dat je daar naartoe gaat en dan na twee jaar terug moet of..."

"Ik heb tien fantastische jaren gehad bij Heerenveen en dat kan niemand me meer afpakken", besluit Vandenbussche trots. Na zijn periode in Friesland speelde de doelman nog voor KAA Gent (met wie hij de landstitel pakte in 2015) en Cercle Brugge. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand