Vandenbussche 'miste' bekerfinale: ''Ik vergeet nooit wat Trond zei''

Voor SC Heerenveen is 17 mei 2009 nog altijd één van de mooiste momenten uit de clubgeschiedenis. Het winnen van de KNVB Beker was een ongekend hoogtepunt, maar niet voor doelman Brian Vandenbussche, die werd gepasseerd door trainer Trond Sollied.

"Dat is nog altijd iets waarop ik met een gemengd gevoel op terugkijk. Ik was blij voor Heerenveen en de club en de ploeg, maar voor mij persoonlijk was het heel jammer dat ik die wedstrijd niet gekeept had", blikt Vandenbussche terug bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Ik had tot de halve finale alles gekeept (in het bekertoernooi, red.)."

De inmiddels 39-jarige Belg vermoedt dat een aanvaring met trainer Trond Sollied aanleiding was om hem te passeren. "Een paar maanden daarvoor had ik een discussie gehad met Sollied en dat was uitvergroot in de Belgische media. Toen moest ik bij hem op gesprek komen en ik ga nooit vergeten wat hij zei: 'Brian, I can lynch you right now but I'm not going to do it. Not yet.'"

"Ik dacht: 'Ja oké, wat bedoeld hij daarmee?'", vervolgt Vandenbussche, die op de dag van de bekerfinale wellicht het antwoord kreeg. "Ik wist het ook pas drie uur voor de wedstrijd dat ik niet ging keepen en dat Hans Vonk zou starten. Ik was ook een paar weken geblesseerd geweest en ik had nog één wesdtrijd gekeept tegen AZ. Die hadden we verloren en daarna kwam die bekerfinale."

De doelman besloot echter snel de knop om te zetten om het teamproces die dag niet te beschadigen. "Voor mij was dat een heel apart gevoel maar dat heb ik aan de kant geschoven, want mijn persoon is niet zo belangrijk als je zag wat we konden neerzetten. Je zag mensen onderweg op viaducten staan, het hele stadion was blauw en rood... Die sfeer was fenomenaal."

"Het was een fantastische dag voor Heerenveen en voor mij ietsje minder. Ik had graag daar gestaan en die penalty's gepakt, daar ga ik het bij laten", aldus Vandenbussche, die nog altijd zijn vraagtekens heeft bij de beslissing van Sollied. "Het kwam ook misschien door mijn blessure ervoor, maar ik had echt een goede bekercampagne achter de rug. Maar de echte reden? Dan moet je Trond een keer uitnodigen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand