Vandenbussche: ''Eigenlijk wilde ik helemaal niet weg''

Brian Vandenbussche sloot op 27 april na tien jaar het hoofdstuk SC Heerenveen. De Belgische doelman kon niet meer rekenen op een basisplaats en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging, die hij vond in AA Gent.

"Eigenlijk wilde ik helemaal niet weg, maar de omstandigheden ware niet echt gunstig meer", vertelt Vandenbussche in FeanFan Magazine. "De plek op de reservebank voldeed niet en financieel moest ik een grote stap terug doen. AA Gent meldde zich, het gevoel bij deze club was goed en ik heb mijn naam onder een tweejarig contract gezet."

Vandenbussche had te maken met de concurrentie van Kristoffer Nordfeldt. "Op het moment dat ik tekende wist ik niet dat Kristoffer Nordfeldt ook wilde vertrekken", erkent hij. "Maar als ik het wel had geweten, denk ik niet dat het van invloed zou zijn gweest op mijn beslissing. Het is een weloverwogen stap, een nieuwe uitdaging."

De sluitpost kende wisselvallige momenten in Friesland. "Trainers waren niet altijd overtuigd van mijn kunnen", weet Vandenbussche. "Gertjan Verbeek was eigenlijk de enige die een bepaald vertrouwen in mij had. Ik heb altijd honderd procent inzet getoond en gevochten voor een basisplek. Dat is me vaak gelukt, maar vaak ook niet. En ja, ik had regelmatig blessures. Dat zal met mijn felle manier van keepen te maken hebben. Als je tikken uitdeelt, krijg je ze terug", besluit hij.

Lees meer: