Vandenbussche: ''Duel met Stuttgart laatst helemaal teruggekeken''

Wie over de UEFA Cup-wedstrijd tussen SC Heerenveen en VfB Stuttgart uit 2004 begint, komt al snel uit bij één naam. Het was Ugur Yildirim die in de 65e minuut de enige goal van de wedstrijd maakte, maar doelman Brian Vandenbussche was de enige echte 'Man of the Match'.

In de inmiddels beruchte mistwedstrijd ontpopte de Belgische doelman tot een sta-in-de-weg voor de Duitse Bundesligaclub. "Ik heb laatst videocasettes gekregen van mijn zwager, die vroeg of ik ze wilde hebben. Die wedstrijd tegen Stuttgart stond daar helemaal op en heb ik vorige maand nog een keer helemaal bekeken", vertelt Vandenbussche bij Radio Camataru.

In die periode was Vandenbussche een groot talent, werd hij opgeroepen voor het nationale elftal van België en was er zelfs een aanbod van Atlético Madrid. "Ik kwam uit en ik had ze allemaal. Er was een moment dat Petter Hansson samen met die aanvaller richting mij gaat en ik dook gewoon recht op die voeten en had hem. Dat was een hele mooie wedstrijd omdat Stuttgart in aanzien een vele grotere club was dan Heerenveen."

"Het was echt een stunt en dat was ook mooi in die periode, we wonnen dat seizoen ook voor het eerst bij Ajax. We wonnen met 1-3 en dat was ook nog nooit gebeurd. We overwinterden een aantal keren in Europa en we groeiden daarin jaar op jaar. Europees voetbal, altijd die volle stadions... Ja, dat was voor mij - en dat heb ik vast al honderd keer gezegd - echt een fantastische periode."

"Ik zou het zo nog een keer willen over doen. Gewoon een warming-up en dan na het Friese volkslied nog een keer naar de supporters. Dat zou ik nog heel graag een keer willen doen. Dat was voor mij iets om naar uit te kijken bij de thuiswedstrijden", besluit Vandenbussche dankbaar. "Ik had altijd een connectie met het publiek, dat was fantastisch." 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand