Vandenbussche: "Dat duel is veel SC Heerenveen-fans bijgebleven"

Brian Vandenbussche
Brian Vandenbussche Foto: © Orange Pictures

Brian Vandenbussche (42) heeft veel Europese avonturen meegemaakt bij SC Heerenveen. De oud-doelman speelde voor de Friese club 28 duels in Europees verband. Vooral twee speciale UEFA Cup-wedstrijden zijn Vandenbussche bijgebleven.

De Belg speelde dus bijna dertig wedstrijden in Europa voor Heerenveen. "Dat waren mooie ervaringen", begint de oud-keeper tegen FeanFan Magazine. "Alleen Michel Breuer heeft meer wedstrijden gespeeld in Europa namens SC Heerenveen. De duels die mij het meest bij zijn gebleven, zijn die tegen VfB Stuttgart en AC Milan. Die waren echt heel speciaal."

Vooral het duel tegen VfB Stuttgart (2004) is de Belg goed bijgebleven. Vandenbussche keepte namelijk de wedstrijd van zijn leven. Wat de Duitsers ook probeerden, niemand kon de doelman verschalken. "Alles klopte in die wedstrijd. Dat duel is heel veel supporters bijgebleven."

"Als je keek naar de budgetten en spelers van beide clubs, hadden wij in principe weinig kans. Dat we met 1-0 wonnen door een doelpunt van Ugur Yildirim was een enorme stunt", aldus Vandenbussche.

Lees meer:
0 reacties