Vandaag veertien jaar geleden: eerste hoofdprijs SC Heerenveen

We gaan terug naar 14 mei 2009. Dit was een historische dag voor SC Heerenveen, waar ze voor het eerst in haar geschiedenis een hoofdprijs won.

Vol spanning liepen de spelers van SV Heerenveen het veld van de Kuip op. Het is tijd voor de KNVB bekerfinale tegen FC Twente. Na dertig minuten was het al raak voor de Friezen. De vrije trap van Danijel Pranjic belande perfect voor de voeten van Goran Popov en hij tikte hem fraai binnen. Vreugde voor SV Heerenveen, maar niet voor lang. In de tweede helft maakte Eljero Elia de gelijkmaker voor FC Twente.

In de verlening kwam SC Heerenveen terug met een doelpunt van Bonaventure Kalou. Dit motiveerde FC Twente om nog harder druk te zetten. Toen de wedstrijd bijna was afgelopen maakte een van hun spelers, Youssef Hersi, daarom alsnog de 2-2. De nachtmerrie van elke voetballer komt uit: het werd een penaltyreeks. Heerenveen-aanvaller Gerald Sibon hield het hoofd koel en maakte de winnende penalty. De Friezen hebben dan officieel hun eerste hoofdprijs gewonnen.