Van Wonderen zorgt voor verbazing: "Ik begreep die wissel niet"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

Jan Vlap begreep niet waarom Kees van Wonderen Osame Sahraoui vorige week donderdag nog in de ploeg bracht. De aanvaller werd in de ploeg gebracht bij een 0-7 achterstand.

SC Heerenveen verloor de wedstrijd tegen PSV uiteindelijk zelfs met 0-8. "Waarom breng je Sahraoui een kwartier voor tijd in bij 0-7?", vraagt Vlap zich af in Omroep Abe van de Leeuwarder Courant. "Als hij geblesseerd is en je staat 0-7 achter, breng dan lekker Loizos Loizou erin. Wil hij hem (Sahraoui red.) in de etalage zetten voor dat laatste kwartier? Er gaat toch niks meer gebeuren. Waarom breng je hem met die stand in?"

Vlap had het logischer gevonden om de Noorse smaakmaker gewoon te sparen voor de laatste drie competitiewedstrijden. "Ik had niet het idee dat hij (Van Wonderen red.) nog dacht naar 7-7 toe te kunnen", lacht hij. "Gooi dan een andere jongen erin, die het nog een eer vindt. Desnoods een jeugdspeler. Of je nou Sahraoui of een jongere jongen op linksbuiten erin bracht, dat maakt geen verschil. Die wissel begreep ik niet."
Lees meer:
0 reacties