Van Wonderen ziet pijnpunt bij SC Heerenveen: "We missen klootzakken"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen wist afgelopen weekeinde een punt te pakken op bezoek bij PSV (3-3). De Friezen kwamen op een 1-3 voorsprong, maar gaven deze toch uit handen.

"We hadden kunnen winnen bij PSV. Misschien wel moeten winnen", zegt trainer Kees van Wonderen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Deze 3-3 geeft dan ook een dubbel gevoel. Je speelt tegen een topploeg, komt op achterstand en toont vervolgens dat je mentaal weerbaar bent. Maar als je in de slotfase nog twee goals tegen krijgt… Ja, daar ben je zuur van. Ik wil dat gevoel echter parkeren, want na zo’n wedstrijd moet ik mijn spelers vooral een groot compliment maken."

De oefenmeester weet dat er iets ontbreekt in zijn team. "We missen klootzakken. De spelers vinden dat zelf ook, hoor. We hebben behoefte aan een jongen die het regelt op het veld. Die zegt: tot hier en niet verder. We willen daar in de transferperiode op handelen, zodat we straks andere spelers meer in hun kracht kunt zetten."

Zondag kan in het thuisduel een plek in de play-offs voor Europees voetbal worden veiliggesteld. "Ik zeg echt niet dat we elke week fantastisch voetballen. Dat is ook niet zo. Ik weet ook dat er veel beter moet. We zijn er nog lang niet. Maar wat ik wél zie en ook terugkrijg van anderen: er staat een team, we hebben een plan en daar wordt energie ingestopt."

"Ferry (de Haan, red.) zei het afgelopen week nog tegen me: hij ziet jongens die met elkaar bezig zijn. Die strijden voor resultaten. We hebben alle derby’s tegen SC Cambuur en FC Groningen gewonnen. We zijn aanvallender gaan voetballen, hebben twee punten meer dan vorig seizoen en staan achtste. Hopelijk kunnen we die zondag tegen Go Ahead Eagles veiligstellen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand