Van Wonderen ziet het niet meezitten: "Dat is niet te verklaren"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Na afloop sprak Omrop Fryslân met trainer Kees van Wonderen.

Van Wonderen was al met al zeker niet tevreden met een punt. "Ik heb daar gemengde gevoelens over. Ik denk dat als je kijkt naar de eerste helft: daar heb je controle en kom je 2-0 voor. En ik snap wel: een wedstrijd heeft twee helften, maar daar wil je meer aan overhouden. En dat hebben we niet gedaan."

De ploeg verloor grip op de wedstrijd in de tweede helft. "Dat ligt voor een deel aan de opportuniteit bij een tegenstander, die geluk gaan zoeken en gaan stormen. Dan gaan ze alles of niets spelen en krijg je twee goals tegen uit spelhervattingen. In die fase verliezen wij de rust en controle om overeind te blijven."

De coach vindt ook dat het zijn ploeg niet bepaald mee zit de laatste tijd. "Kijk maar naar de wedstrijden tegen Zwolle, AZ en voor de winterstop. Er zijn momenten dat je het jezelf kan verwijten. In de tweede helft durfden we bijvoorbeeld minder naar voren te spelen en dan roep je het ook over jezelf af. Dat is iets psychologisch. Maar soms is het ook botte pech, zoals het polletje of de goal tegen AZ. Dat is niet te verklaren."

Lees meer:
0 reacties