Van Wonderen wisselt niet: "Brevet van onvermogen naar je wissels"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen ging afgelopen weekend teleurstellend onderuit tegen Go Ahead Eagles. Jan Vlap en Sander de Vries plaatsen vraagtekens bij het wisselbeleid van trainer Kees van Wonderen.

"Ik heb het idee gehad, ik hoop niet dat het zo is, dat de staf eerder bang was voor teveel tegengoals, dan dat ze zelf gingen scoren", merkt Vlap op bij Omroep Abe. "Maar kom op, je speelt tegen Eagles, niet tegen AC Milan", reageert De Vries gelijk. Vlap kan er ook niet bij: "Maar door de kansen van Go Ahead kregen ze misschien zoiets van 'we moeten toch voorzichtig zijn, want straks krijgen we de deksel op de neus'."

"Je hebt niks te verliezen, je had nul punten... Het signaal ook naar je wissels, dat is... Ik vind dat heel bijzonder. Je geeft gewoon een brevet van onvermogen naar je wissels", is het hard. De Vries vult aan: "Wat heeft Daniel Karlsbakk nu nog te zoeken? Niks. Charlie Webster? Espen van Ee, Melle Joop Witteveen... Ik zeg niet dat deze jongens nu het verschil hadden gemaakt, want laten we ook benoemen: het is wel lekker als je Eagles bent en je kunt zo'n Breum en je kunt die Edvarsen inbrengen."

"Dat soort gasten heeft Heerenveen niet op de bank. Je moet ook kritisch kijken naar de selectiesamenstelling", zegt de clubwatcher. "Alleen... Ook die talenten die ik net aanhaal. Er was een fase in het seizoen dat ze er echt aan kwamen. Melle Joop Witteveen in het begin van het seizoen, Espen van Ee een beetje in het najaar. Die gasten zijn ook weer drie stappen terug. Nu heb je de situatie dat je een bank hebt waar die jongens elkaar ook aankijken."

Lees meer:
0 reacties