Van Wonderen wijst naar spelers: "Kunnen we nog een hoop van leren"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen verloor zondag met 2-0 op bezoek bij NEC. De Friezen staan nog altijd op de negende plaats in de Eredivisie, maar de ambitie ligt hoger. Na afloop van het duel begon trainer Kees van Wonderen over de ambitie van zijn spelers.

"De jongens hebben uitgesproken dat wij de kwaliteiten hebben om bij de beste zes te spelen", zo vertelt Van Wonderen bij Omrop Fryslân. "Dat is een gevoel dat leeft bij de spelers. Toen heb ik gezegd, dan is vandaag dé wedstrijd om dat te laten zien."

Dat lukte dus niet. Volgens Van Wonderen werd de wedstrijd beslist op details. "Het kantelpunt ligt in de tweede helft bij die corners die ze krijgen. De eerste gaat nog op de lat, de tweede wordt van de lijn gehaald door Anas Tahiri en vervolgens kopt hij hem wel binnen. Dat is zuur maar wel de realiteit."

"We hebben laatst nog gekeken naar de corners van het duel tussen Porto en Arsenal in de Champions League. Daar zie je hoe ze met alles wat ze hebben vechten om hun positie te verdedigen. Dat kunnen we nog wel een keer laten zien, want daar kunnen we nog een hoop van leren", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties