Van Wonderen: "We gaan bekijken of we bestand zijn tegen de druk"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion op tegen Go Ahead Eagles. Een ware finale voor de Friezen, want deelname aan de play-offs voor Europees voetbal staat op het spel. Trainer Kees van Wonderen kijkt uit naar het duel en hoopt dat zijn ploeg met de druk om kan gaan.

"Je mag het wel een finale noemen, want het gaat om de achtste plek waar we nu staan. Die wil je over de streep trekken, zeker thuis", zegt Van Wonderen tegen de Leeuwader Courant. "We gaan zondag bekijken of we bestand zijn tegen het verwachtingspatroon en de druk die daar bij komt kijken in een vol stadion."

SC Heerenveen is de laatste weken in eigen huis niet erg succesvol, weet ook Van Wonderen. "Dat is niet wat je wil. Je wil in thuiswedstrijden je publiek vermaken, competitief zijn en resultaten boeken. Dat lukt ons in veel uitwedstrijden wel, maar na de winter lukt dat in thuiswedstrijden veel minder. In uitwedstrijden tegen FC Twente, AZ en PSV zit je meer in een ondergeschikte rol. Dat is een ander vertrekpunt."

"Echter zijn we in thuiswedstrijden, bijvoorbeeld tegen FC Emmen, in grote gedeelten bepalend en creëren we de kansen wel. We maken ze alleen niet af. Dat is wel iets wat ons thuis overkomt, dat je een tik op je neus krijgt. Daar kunnen we moeilijk mee omgaan. Daar willen we afstand van nemen en zondag is daar een mooi podium voor", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand