Van Wonderen: "We gaan bekijken of we bestand zijn tegen de druk"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion op tegen Go Ahead Eagles. Een ware finale voor de Friezen, want deelname aan de play-offs voor Europees voetbal staat op het spel. Trainer Kees van Wonderen kijkt uit naar het duel en hoopt dat zijn ploeg met de druk om kan gaan.

"Je mag het wel een finale noemen, want het gaat om de achtste plek waar we nu staan. Die wil je over de streep trekken, zeker thuis", zegt Van Wonderen tegen de Leeuwader Courant. "We gaan zondag bekijken of we bestand zijn tegen het verwachtingspatroon en de druk die daar bij komt kijken in een vol stadion."

SC Heerenveen is de laatste weken in eigen huis niet erg succesvol, weet ook Van Wonderen. "Dat is niet wat je wil. Je wil in thuiswedstrijden je publiek vermaken, competitief zijn en resultaten boeken. Dat lukt ons in veel uitwedstrijden wel, maar na de winter lukt dat in thuiswedstrijden veel minder. In uitwedstrijden tegen FC Twente, AZ en PSV zit je meer in een ondergeschikte rol. Dat is een ander vertrekpunt."

"Echter zijn we in thuiswedstrijden, bijvoorbeeld tegen FC Emmen, in grote gedeelten bepalend en creëren we de kansen wel. We maken ze alleen niet af. Dat is wel iets wat ons thuis overkomt, dat je een tik op je neus krijgt. Daar kunnen we moeilijk mee omgaan. Daar willen we afstand van nemen en zondag is daar een mooi podium voor", aldus Van Wonderen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand