Van Wonderen vreest: "Serieuze belangstelling voor aantal jongens"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen vreest dat hij zijn elftal deze winter niet volledig bij elkaar kan houden. Er is serieuze belangstelling voor meerdere jongens van SC Heerenveen.

Zaterdagavond speelden de Friezen gelijk tegen PEC Zwolle (2-2). Hoewel de bezoekers in de laatste minuten op gelijke hoogte kwamen, heerst bij Van Wonderen de frustratie vanwege het aantal gemiste kansen. "Ergens voelde ik het ook wel aankomen, omdat we zoveel kansen lieten liggen", vertelt hij na afloop bij ESPN. "Het is net alsof dingen zo moeten zijn, ik heb daar ook geen antwoord op. In het verdedigen moeten we wel meedogenlozer zijn, met name bij de 2-1."

Het lijkt erop dat SC Heerenveen deze winter opnieuw afscheid gaat nemen van sterkhouders. "Het maakt het niet makkelijker, je moet weer opnieuw gaan bouwen. Je wil het niet, maar het is wel de realiteit bij veel clubs", legt Van Wonderen uit. "Je wilt je kern bij elkaar houden, maar er is serieuze belangstelling voor een aantal jongens. We moeten er rekening mee houden dat er één of meerdere jongens gaan vertrekken."

Zo is Thom Haye dichtbij een transfer naar Como. Voor Van Wonderen en is het vaak een lastige spagaat. "Je gunt het ze wel, maar ik dien het belang van SC Heerenveen. We kunnen het niet verkopen om iedereen te laten gaan."

Lees meer:
0 reacties