Van Wonderen verklaart wisselbeleid: "Moet je beter van worden"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen ging zaterdagavond pijnlijk met 0-2 onderuit in eigen stadion tegen Go Ahead Eagles. Opvallend genoeg wisselde trainer Kees van Wonderen slechts een keer.

De trainer snapt dat dat misschien wat frustrerend was voor het publiek. "Maar je kunt wel wisselen, alleen moet je daar ook beter van worden. Ik probeer te beredeneren wat voor type spelers een wedstrijd nodig heeft. Ik kan bijvoorbeeld Anas Tahiri erin brengen voor Simon Olsson. Of Daniel Karlsbakk voor Pelle van Amersfoort. Maar is dat dan de sleutel van de wedstrijd?", reageert Van Wonderen in de Leeuwarder Courant.

Maar waarom bracht hij geen aanvallende stootkracht? "Daniel is geen targetman. Hij is een spits die met loopacties voor gevaar kan zorgen. Maar daar hielp ik de ploeg niet mee in deze wedstrijd. We speelden tegen een georganiseerde tegenstander. De ruimtes op het veld waren klein. Dan heb je creatief vaardige spelers nodig. Dat type speler hebben we, denk ik, te weinig in onze selectie. Ik vond dat de jongens die al op het veld stonden in staat waren om de meeste kansen te creëren."

Lees meer:
0 reacties