Van Wonderen verklaart slap seizoen: "Zo'n type heb je nodig"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen denkt dat het ontbreken van een bepaald type spelers het probleem was bij SC Heerenveen. Dat soort spelers ziet hij echter wel rondlopen bij Sparta en FC Twente.

Bij Rondo van Ziggo Sport geeft Van Wonderen aan dat hij iets anders van het seizoen gehoopt had. Wytse van der Goot geeft aan dat keeper Andries Noppert zei dat het lijkt alsof er geen gif in de groep zit. Hier haakt Van Wonderen op in. “In een elftal heb je bepaalde karakters nodig die willen winnen en gewoon willen voetballen.”

Ook geeft de oefenmeester aan hoe die spelers dat doen. “Als het niet op de manier gaat die zij willen, dan laten ze het op een andere manier wel lukken. Dat soort spelers maken soms gewoon een slimme overtreding, omdat ze het gevaar van de situatie herkennen. Alleen dat soort spelers ontbreken nu wel een beetje in het huidige team van Heerenveen.”

De oefenmeester geeft ook aan waar die spelers wel rondlopen en wie dat zijn. “Bij Sparta heb je bijvoorbeeld Arno Verschueren. Bij FC Twente heb je Michal Sadílek, maar ook Youri Regeer is zo'n type. Die heb je gewoon echt nodig in een team. Dat is gewoon goed voor de balans”, aldus de afzwaaiende Heerenveen-coach.

Lees meer:
0 reacties