Van Wonderen verklaart keeperskeuze: "Niveau ligt dichtbij elkaar"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen heeft deze week bekend gemaakt dat Andries Noppert de eerste keeper van SC Heerenveen wordt. De trainer had met de aanwezigheid van Noppert en Xavier Mous de keuze uit twee Eredvisiewaardige keepers.

"Ze hebben het beiden redelijk gedaan”, zo verklaart Kees van Wonderen in De Leeuwarder Courant over de keuze tussen de keepers. "Het niveau ligt dichtbij elkaar. Maar we hebben gekozen om met Andries te starten. Het zijn twee totaal verschillende keepers. De een is wat beter in de lucht, terwijl de ander iets stabieler over de grond is. Verder kijk je ook naar zaken als: hoe organiseren ze het elftal?”

Van Wonderen legt uit dat het niet heeft meegespeeld dat hij Noppert al goed kent van zijn periode bij Go Ahead Eagles. "Nee, iIk weet inmiddels ook wat ik aan Xavier heb. Maar de lengte van Andries, gekoppeld aan zijn kwaliteiten als keeper, zorgen ervoor dat ik denk dat het voor het elftal iets beter is om met hem te starten.”

"Xavier had het niet verwacht”, zo vervolgt de trainer. "Ik ken hem nog niet zo lang, maar weet dat hij een gedreven en veeleisende professional is. Dat geldt ook voor Andries. Xavier had heel graag eerste keeper willen zijn. Hij vond het jammer en zijn reactie begreep ik volkomen. Nu moet hij het gevecht aangaan om zijn plek te veroveren.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand