Van Wonderen verklaart keeperskeuze: "Niveau ligt dichtbij elkaar"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen heeft deze week bekend gemaakt dat Andries Noppert de eerste keeper van SC Heerenveen wordt. De trainer had met de aanwezigheid van Noppert en Xavier Mous de keuze uit twee Eredvisiewaardige keepers.

"Ze hebben het beiden redelijk gedaan”, zo verklaart Kees van Wonderen in De Leeuwarder Courant over de keuze tussen de keepers. "Het niveau ligt dichtbij elkaar. Maar we hebben gekozen om met Andries te starten. Het zijn twee totaal verschillende keepers. De een is wat beter in de lucht, terwijl de ander iets stabieler over de grond is. Verder kijk je ook naar zaken als: hoe organiseren ze het elftal?”

Van Wonderen legt uit dat het niet heeft meegespeeld dat hij Noppert al goed kent van zijn periode bij Go Ahead Eagles. "Nee, iIk weet inmiddels ook wat ik aan Xavier heb. Maar de lengte van Andries, gekoppeld aan zijn kwaliteiten als keeper, zorgen ervoor dat ik denk dat het voor het elftal iets beter is om met hem te starten.”

"Xavier had het niet verwacht”, zo vervolgt de trainer. "Ik ken hem nog niet zo lang, maar weet dat hij een gedreven en veeleisende professional is. Dat geldt ook voor Andries. Xavier had heel graag eerste keeper willen zijn. Hij vond het jammer en zijn reactie begreep ik volkomen. Nu moet hij het gevecht aangaan om zijn plek te veroveren.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand