Van Wonderen tevreden: "Hij heeft zijn kans zeker gegrepen"

Kees van Wonderen in de Euroborg
Kees van Wonderen in de Euroborg Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft de Derby van het Noorden met 0-2 weten te winnen van FC Groningen. Kees van Wonderen was na afloop van het duel dan ook tevreden.

"We begonnen wat onrustig, maar hebben iets later gewoon veel voetbal in de ploeg", vertelt Van Wonderen voor de camera van ESPN. "In de tweede helft hadden we niet meer het gevoel dat het nog mis zou gaan. Het voetbal werd steeds beter, alleen we haalden de trekker niet over. En de tegenstander wel. Nu maak je zelf de goals wel."

"Het is belangrijk om een gedegen organisatie te hebben, maar je wil ook aanvallend en gevarieerd voetbal spelen", gaat Van Wonderen verder. "Dat hebben we bij vlagen ook gedaan. Dat kunnen we nog beter, denk ik, maar misschien komt dat ook door de tikken die we de laatste weken op de neus hebben gehad."

Syb van Ottele maakte een goede indruk als vervanger van de afwezige Jeffrey Bruma. "Syb heeft het uitstekend gedaan. Heel solide, rustig, geen foutjes gemaakt, heel geconcentreerd, goed verdedigd. Ook in de één-op-één in de eindfase. Hij heeft zijn kans zeker gegrepen en mag terugkijken op een heel verdienstelijke wedstrijd", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand