Van Wonderen teleurgesteld: "Dit heeft financiële consequenties"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

Het is een schitterend affiche maar zal vanavond in een treurige ambiance worden afgewerkt. De kwartfinale van het bekertoernooi tussen SC Heerenveen en Feyenoord zal slechts bijgewoond worden door 12 duizend toeschouwers. Bij Heerenveen denkt men op deze manier lering te hebben getrokken uit de gang van zaken rond de halve finale van 2020. Toen zaten overal in het Abe Lenstra Stadion supporters van Feyenoord.

De capaciteit van het stadion van Heerenveen bedraagt iets meer dan 27.000 plekken. Meer dan de helft van de plaatsen zal dus onbezet blijven tijdens de bekerkraker. Alleen seizoenkaarthouders en clubcardhouders mochten een entreebewijs voor de bekerwedstrijd aanschaffen. "Een kaartje per persoon”, lichtte persvoorlichter Marco Heerschop toe in de Leeuwarder Courant. "Veiligheid dus boven de munten."

Kees van Wonderen liet dinsdag weten deze veiligheidsmaatregelen te betreuren. "Het is doodzonde”, aldus de trainer. "Zo’n wedstrijd, zo’n kwartfinale wil je in een vol stadion spelen. Dit heeft natuurlijk ook financiële consequenties voor de club. Die kiest uit veiligheidsoverwegingen - die niet eens bij de eigen aanhang liggen - hier heel streng hier mee om te gaan, zodat het niet weer uit de hand loopt. Die discussie is al treurig genoeg, vind ik."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand