Van Wonderen past elftal aan: "Kijken naar de belastbaarheid"

Xavier Mous schreeuwt
Xavier Mous schreeuwt Foto: © Orange Pictures

Xavier Mous mag dinsdagavond in de basis starten tijdens het bekerduel van SC Heerenveen tegen Hoek. De doelman verloor in de voorbereiding de concurrentiestrijd van Andries Noppert, maar mag zijn kwaliteiten wel tonen in bekerwedstrijd. Trainer Kees van Wonderen zal nog meer wisselingen doorvoeren voor het bekerduel in Zeeland.

"Ik wil Xavier wedstrijdritme geven”, zegt trainer Kees van Wonderen in De Leeuwarder Courant. "Het is niet zo dat ik hem een wedstrijd gun, want Xavier is gewoon een prima keeper. Hij laat dagelijks zien dat hij een goed niveau haalt. Ik heb dan ook alle vertrouwen in hem.

Kees van Wonderen zal meer wijzigingen in zijn ploeg doorvoeren voor het treffen met Hoek. Thom Haye zal op de reservebank beginnen terwijl Anas Tahiri weer in de basis verschijnt. "We kijken naar de belastbaarheid van jongens", legt Van Wonderen uit. "Maar ook naar spelers die het beste uit de voeten kunnen tegen deze tegenstander en onder deze omstandigheden.”

"Wij zijn aan onze stand verplicht om van Hoek te winnen. Toch kunnen dit lastige avonden worden. Voor Hoek is dit de wedstrijd van het jaar. Vorig seizoen ging het voor Heerenveen ook nog maar net goed tegen AFC Amsterdam. Dat voorbeeld hebben we in onze bespreking voor Hoek-uit nog aangehaald. Belangrijkste is dat we doorgaan naar de volgende ronde. Maar ik hoop ook dat we een goede wedstrijd spelen. Dat jongens die iets minder vaak voetballen laten zien dat ze op de deur kloppen en dat we uiteindelijk met een goed gevoel de bus uitstappen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand