Kees van Wonderen waarschuwt: "De ranglijst zegt niet altijd iets"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen beleefde een teleurstellend weekend. De Friezen waren bezig aan een goede reeks, maar verloren zaterdagavond in eigen huis met 1-2 van FC Volendam. Trainer Kees van Wonderen heeft lang gebaald van de nederlaag.

"Die was zuur, die kwam wel even aan", zegt Van Wonderen op de clubsite van SC Heerenveen. "We hadden veel de bal, maar dat wil niet altijd zeggen dat je wint. Het is heel lastig om een opening te vinden tegen ploegen met zo'n speelstijl. Dat is ons niet gelukt en wij liepen tegen twee counters aan. Maar we moeten ook weer verder. We waren bezig met een goede reeks."

Vitesse is de komende tegenstander, in de KNVB Beker. De Arnhemmers draaien een moeizaam seizoen. Van Wonderen: "Maar de ranglijst zegt niet altijd iets, dat hebben we dit weekend gezien. Er blijft iets onvoorspelbaars in voetbal zitten, maar we gaan uit van onze eigen kwaliteiten."

Vitesse verloor afgelopen weekend nog met 5-0 bij Almere City. "Ze hebben een tik gehad. Ze kunnen daardoor wat compacter gaan staan, maar het kan ook dat ze verdergaan met de lijn waarmee ze zijn begonnen. We gaan het afwachten", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties