Van Wonderen over transferbeleid: "Dat ligt dus niet bij de trainer"

Kees van Wonderen was deze week te gast bij Omrop Fryslân. De vertrekkende trainer van SC Heerenveen werd gevraagd naar de samenwerking met de clubleiding, onder meer over het transferbeleid. Presentator Arjen de Boer gaf aan dat in de tijd van Riemer van der Velde alle lichten op groen moesten staan bij een transfer. Het gaat hierbij om toestemming van de voorzitter, het scoutingsapparaat en de trainer.

Hoe gaat dat nu bij SC Heerenveen? Van Wonderen vertelt dat het tegenwoordig anders werkt. "De scouting brengt spelers in en de technisch- en algemeen directeur geven er een klap op", zegt Van Wonderen bij de Sportcast. "Dat ligt dus niet bij de trainer. En nee, bij mij zouden de lichten bij de transfers niet altijd op groen zijn gegaan." Maar, zegt Van Wonderen: "Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal."

"Overigens is het bekend dat de financiële middelen hier momenteel niet optimaal zijn. Je moet dan dus kijken hoe je het elftal creatief kan samenstellen." Van Wonderen geeft aan dat er een paar 'heikele punten' waren rondom de samenstelling van de selectie. "Een daarvan was dat ik vond dat we rotzakken misten in het elftal."

"Die vormen een essentieel onderdeel van een team. Luuk Brouwers is daar een goed voorbeeld van. Daar was iedereen het overigens ook over eens. Je hebt onder meer scorend vermogen nodig, intensiteit en teamspelers. En de een heeft meer met een bepaald type dan de ander", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand