Van Wonderen over matig Heerenveen-seizoen: "Deels te wijten aan pech"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats in de Eredivisie. Op het spel van de Friezen was veel commentaar. Er zou onder meer te behoudend gevoetbald worden. Kees van Wonderen, de trainer van Heerenveen vorig seizoen, erkent dat er meer in had gezeten, al kan hij zich niet volledig in de kritiek vinden.

"Ik denk dat we zeker de wil hadden om aan te vallen en dat het niet aan onze drive lag", begint Van Wonderen tegenover FeanFan Magazine. "Misschien dat fitheid een rol heeft gespeeld, want ondanks een goede start ging het vaak in de eindfase alsnog mis. Aan de andere kant was het in Almere (1-1) juist andersom en werd er in de eindfase wel veel gecreëerd." 

Van Wonderen vindt ook dat zijn ploeg het afgelopen seizoen vaak 'ongeluk' heeft gehad. "Het is ook deels te wijten aan pech, zo hadden we op basis van onze 'expected goals en punten' hoger moeten staan. Maar uiteindelijk tellen natuurlijk de harde cijfers."

Volgens de trainer was het mentale aspect afgelopen seizoen ook een 'probleem' bij Heerenveen. "Vaak kregen we een tik te verwerken. Zo begonnen we in Waalwijk (1-1) uitstekend aan de wedstrijd, maar vliegt de bal er uit het niets aan de andere kant weer in. Dan breekt er bij ons wat", aldus Kees van Wonderen. 

Lees meer:
0 reacties