Van Wonderen over financiën: "Club heeft gevaarlijk spel gespeeld"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen heeft in gesprek met Voetbal International een boekje open gedaan over de financiële uitdaging waar hij in Heerenveen voor staat. Ook vertelt de trainer over de risico's die het vertrek van Milan van Ewijk met zich meebracht.

Of Van Wonderen de financiële uitdaging in Friesland misschien heeft onderschat? "De doelstelling die bij mijn komst werd voorgelegd was dat we in het seizoen 2024/25 een stabiele club moesten zijn die meestreed om de play-offs. Dat vond ik een reëel uitgangspunt. Vorig seizoen hebben we die play-offs al gehaald en op dit moment staan we negende, dus in dat opzicht niks geks. De omstandigheden, financieel, zijn echter lastig. De werkelijkheid is dat Heerenveen bij een heel grote groep clubs hoort die elkaar qua niveau nauwelijks ontloopt, maar tegelijkertijd zit in deze club nog wel die verwachting of hoop van de terugkeer naar oude tijden. De combinatie van die financiële realiteit en hang naar de verleden tijd maakt het ingewikkeld en inderdaad lastiger dan ik had ingeschat."

De trainer beseft dat hij door de beperkte financiële middellen af en toe dingen liever anders had gezien. "Afgelopen zomer werd Milan van Ewijk vrij laat verkocht. Het gevolg was dat we onze eigen groep nog weer later compleet kregen, wat je terugzag in de eerste periode van het seizoen. Dat is die afhankelijkheid van het verkopen van spelers. De club heeft gevaarlijk spel gespeeld met het laat samenstellen van de selectie. Gelukkig hadden we in de eerste weken weinig met blessures te maken, maar in feite was het bloedlink. We wonnen de eerste twee wedstrijden, maar in de periode erna hebben we de gevolgen alsnog gevoeld."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand