Van Wonderen over De Kuip: "Een prachtige omgeving om jezelf te meten"

Kees van Wonderen tijdens de voorbereiding van SC Heerenveen
Kees van Wonderen tijdens de voorbereiding van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen keert zaterdagavond terug naar het stadion waar hij lang heeft gespeeld. De trainer van SC Heerenveen hoopt op een goed resultaat maar maakt zich weinig illusies, zo tekent De Leeuwarder Courant op.

Van Wonderen zit met SC Heerenveen nog in de opbouwfase. "We zijn nog niet waar we willen zijn”, aldus Van Wonderen. "Het positieve gevoel is er, maar dat wil niet zeggen dat je even aan het rad draait en Sparta van het veld veegt. Dat hadden we misschien met z’n allen gehoopt, maar dat gaat niet zomaar. Iedereen moet nog aan mijn manier van werken wennen, dat is ook niet erg. Dat heeft een bepaalde tijd nodig, dus ik zie dit gewoon als de volgende competitiewedstrijd waarin we weer een klein stapje kunnen maken. Maar ik heb geen idee hoe ver we al zijn en hoe wij ons kunnen meten met een grote ploeg als Feyenoord in de Kuip.”

Van Wonderen kan tegen Feyenoord weer een beroep doen op Tibor Halilovic die weer fit is. Daarnaast oogt Simon Olsson steeds beter. "De manier van trainen is hier iets intensiever dan hij gewend is, daar moest hij aan wennen, maar die zie je ook komen”, zo legt Van Wonderen uit. Ook van Alex Timossi zegt de trainer dat hij ‘op de deur klopt’. Het strijdplan lijkt ook duidelijk. De defensie moet dichtgetimmerd worden en de lange bal zal niet geschuwd worden. "Je moet ongelooflijk goed als team gaan opereren en heel georganiseerd spelen tegen Feyenoord in de Kuip", zegt de trainer.

De oefenmeester van Heerenveen heeft zijn selectie niet extra gewaarschuwd voor een kolkende Kuip. "De jongens komen terecht in een prachtige omgeving om jezelf te meten. Wij hebben een groot aantal jongens in de selectie die de ambitie hebben om naar een hoger niveau te groeien. Dan kun je je laten zien in dit soort wedstrijden.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand