Van Wonderen onthult: "Daarom heb ik voor SC Heerenveen gekozen"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft dit seizoen onder trainer Kees van Wonderen een enorme verandering doorgemaakt. Waar er voor de winterstop veel punten gehaald werd met verdedigend voetbal, heeft het na de winter met heel mooi voetbal nog niet de gewenste resultaten opgeleverd.

Van Wonderen maakt zich nog geen zorgen over de laatste weken en kijkt graag naar 'het grote plaatje'. "Dan doel ik op waar de club staat en naartoe wil", vertelt hij aan Voetbal International. "Dat heeft tijd nodig, je moet met zijn allen iets opbouwen. Dat er vervolgens halverwege dit seizoen een aantal gebeurtenissen samenkomt waardoor het even minder gaat, dat kun je vooraf niet voorzien."

Ook de clubleiding hijgt na een aantal mindere resultaten niet gelijk in de nek van de trainer. "We weten met zijn allen heel goed waar we aan begonnen zijn, waar we naartoe willen en op welke manier", stelt Van Wonderen. "Dat is ook een van de redenen dat ik voor Heerenveen gekozen heb. De leiding hier kijkt breder, raakt niet zo gauw in paniek, volgt de richting. Dat is waar ik van houd."

Hij vergelijkt de situatie met zijn eerste jaar als trainer van Go Ahead Eagles. Ook toen ontstond na een mindere fase langzaam wat chagrijn rond de club. "Logisch, maar dan is het zaak om als club koersvast te blijven. Dat gebeurde daar en zie ik hier ook", aldus de trainer. "Clubs die groeien zijn juist clubs met een stabiele leiding, die een koers uitstippelen en daar ook tijdens mindere tijden aan vasthouden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand